Overslaan naar content

Medewerker Werving & Selectie (24-32 uur)

Op locatie, Hybride
  • Nieuw-Vennep, Noord-Holland, Nederland
Overig / staff

Functieomschrijving

Griekspoor is een multifunctioneel familiebedrijf binnen de civiele techniek, met diensten richting Techniek, Speelvoorziening, Infra/ GWW, Service  & Onderhoud van beweegbare objecten (o.a. bruggen) en Belijning & Markering. 

Griekspoor staat voor de volgende kernwaarden: het leveren van kwaliteit, innovatieve werkwijzen, het hoog houden van de menselijke normen en waarden binnen de structuur van een familiebedrijf. 


In verband met de continue groei die onze organisatie doormaakt zijn wij op zoek naar een: 


Medewerker Werving & Selectie (24 -32 uur per week)


De functie

Als Medewerker Werving & Selectie word je binnen de afdeling HR verantwoordelijk voor de volledige instroom van nieuwe medewerkers en de administratieve afhandeling hiervan. Dit geldt voor zowel vacatures op het gebied van technische buitendienstmedewerkers als voor binnendienstmedewerkers (Bedrijfsbureau, Administratie, Magazijn, Werkplaats). Daarnaast krijg je alle ruimte om nieuwe wervingsstrategieën te bedenken en ben je volledig gefocust op het verder opzetten en uitvoeren van het Arbeidsmarktcommunicatieplan. Taken die hieruit voort vloeien zijn o.a. contacten leggen met regionale scholen, deelname aan diverse banenevenementen, contacten hebben met uitzendbureaus/ detacheerders, het publiceren en beheren van openstaande vacatures, het doen van de eerste selectie en het houden van de eerste selectiegesprekken, gebruik van social media bij het invullen van vacatures en adviezen geven op het gebied van de werving. Daarnaast zorg je ervoor dat nieuwe medewerkers in onze systemen worden aangemaakt met alle daarvoor noodzakelijke documenten. Uiteindelijk ben je onze ambassadeur in het kader van de werving en selectie van nieuwe medewerkers waardoor je een belangrijke bijdrage levert voor ons bedrijf! Je maakt deel uit van het HR-team. 

Vereisten

Wij vragen, voor deze functie dat je minimaal beschikt over een MBO-4 werk- en denkniveau met daarbij 2-5 jaar aantoonbare relevante werkervaring in de recruitment/ werving & selectie. Het gebruik van social media voor de werving heeft voor jou geen geheimen. Daarnaast ben je creatief in het bedenken van nieuwe wervingsstrategieën, communicatief en organisatorisch sterk, een teamplayer, sterk in eigen initiatief nemen en werk je graag met mensen. Het betreft een nieuwe functie binnen de organisatie, dus er zijn voldoende ontplooiingsmogelijkheden!


De aanbieding

  • Een bruto startsalaris van minimaal € 2.500 en maximaal € 4.000 per maand op basis van 40 uur per week. Salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding.
  • Een functie voor minimaal 24 - maximaal 32 uur per week, werkdagen zijn in overleg.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 26 vakantiedagen op fulltime basis, 8,33% vakantiegeld en pensioen.
  • Een veelzijdige en afwisselende baan in een dynamisch familiebedrijf.
  • Veel ruimte voor eigen initiatieven en ontwikkeling.
  • Doorgroei- en individuele opleidingsmogelijkheden.
  • Gezellige en sportieve activiteiten (2 x per week een bootcamp, actieve personeelsvereniging en een vrijdagmiddagborrel in eigen café).


Spreekt deze functie je aan, dan komen wij graag met jou in gesprek. Stuur je CV dan snel door naar r.vansteijn@griekspoor.nl voorzien van een korte motivatie. Bij vragen graag even contact met Richard van Steijn (HR Adviseur) op 06-21984698

of